hydroponics kultivohet pa tokë

 

 Hydroponics, kultura e ujit.

Nga zbulimi fillestar që bima thith ushqyesit e saj të tretur në ujë, çdo teknikë në të cilën plotësohet kjo gjendje përfshihet në përkufizimin e hidroponikës, (aeroponika, sistemi i ri i kulturës, rrënja lundruese, të lashtat substrate, etj.) ). Me siguri që kjo premisë mund të kundërshtohet lehtë, pasi që, natyrisht, është edhe mënyra se si një bimë ushqehet në një kulturë tradicionale në tokë ose në një kulturë organike, megjithatë, ndryshimi thelbësor është kontrolli i ushqimit të bimëve, duke pasur parasysh se në çdo kulturë që varet nga toka, kontrolli ushqyes është praktikisht i pamundur.

Prandaj, një nga mjediset themelore të hidroponikës është aftësia për të kontrolluar, dhe sipas hulumtimit, nuk është vetëm kontrolli ushqyes i bimës, por edhe kontrolli i varianteve të tilla si shkëlqimi, ajrimi, niveli i CO2 , lagështia relative, është madje e mundur të hulumtohen efektet e temperaturës në rrënjën e bimës, probleme me vështirësi të dukshme në metodat e tjera të kultivimit.

Hydroponics është një metodë për të rritur bimët me zgjidhje minerale në vend të tokës bujqësore. Por në realitet është shumë më tepër se kaq, është një alternative e adaptueshme për çdo hapësirë, apo investim, mund të bëhet në shtëpi ose në një shkallë të madhe, është një mënyrë intensive për të prodhuar në një hapësirë ​​të vogël perime pa ndotje, me vlera të larta ushqyese, etj. Përveç asaj ekonomike dhe është gjithashtu një mënyrë për të prodhuar produkte ekologjike dhe vetë-mbajtëse.

Ne ju ftojmë të eksploroni faqen tonë.

Shënim: videot janë në dispozicion vetëm në www.hidroponia.org.mx Versionin Spanjoll.